середу, 9 червня 2010 р.

О.Гаврош у Відні

У вівторок 8.06.2010 о 19:30 у приміщенні Віденського університету відбувся вечір української культури та літератури із українським письменником та журналістом із Закарпаття, лауреатом Книжки Року-2009, переможцем всеукраїнського конкурсу «Коронація Слова» Олександром Гаврошем.



Представила О.Гавроша організатор вечора молода письменниця Ірися Ликович. Автору було цікаво дізнатись, які регіони України представляють присутні, й як виявилось, що окрім Закарпаття, були з Донеччини, Крима, Хмельниччини,Запоріжжя, Буковини та Дніпропетровщини.



Після цього О.Гаврош прочитав уривки своїх поетичних творів, які були присвячені різним місцям України, серед яких найстаріше українське місто Білгород-Дністровський, засноване дві з половиною тисячі років тому давніми греками за назвою скіфоеллінів Тіра (Аккерман). Про Закарпаття О.Гаврош докладно розповів в книзі "Точка перетину".



Окрім своїх дорослих поетичних, драматургічних та прозових творів, О.Гаврош представив й дитячі про розбійника Пинту та закарпатського силача на прізвисько Кротон. Особливу увагу приділив автор своїй колезі молодій письменниці Ірисі Ликович, високо оцінивши її художній стиль, "який неможливо скопіювати", в книзі "Перелітна".