четвер, 26 травня 2011 р.

Сучасна українська література по-віденськи

Не минуло і тижня після літературних читаннь Остапа Сливинського у Відні, як у столиці Австрії уже був запланований інший захід, призначення якого ще більше привернути увагу поціновувачів красного слова до української літератури.

Твоя Дитинка

Першого червня 2011-го року

о 19-тій годині

на факультеті славістики

за адресою Institut für Slawistik Universität Wien Spitalgasse 2, Hof 3 A-1090 Wien (Seminarraum 1 (http://slawistik.univie.ac.at/institut/gebaeudeplan/#Erdgeschoss)), за сприянням професора Алоіза Волдана відбудеться

творчий вечір під назвою

«Яка вона – сучасна українська література»

присвячений таким важливим та невідємним темам нашого повсякдення, як проблема виховання дітей у цілому та її літературне висвітлення.

Звичайно, ця тема не є новою для України. Навпаки, нею цікавилися завжди. Її торкалися такі титани української літератури, як Сковорода, Грінченко, Коцюбинський, Франко, Довженко, Рильський, Багряний.

У рамках вечора відбудеться

представлення роману Ірисі Ликович «Твоя дитинка»,

у котрому мова також йде про виховання дітей.

А саме - на прикладі двох сімей із різних країн (Україна-Німеччина) авторка своїм своєрідним голосом намагається долучитися до дискусії століть.

Захід обіцяє бути багатогранним та насиченим –

модератором виступить керівник УСІМ МГОУ «Четверта хвиля» Дмитро Славов.

Вечір проводитиметься під музичний супровід

молодого композитора Сергія Петрова.

На гостів чекатиме слайд-шоу попередніх культурних дійств. Родзинкою дійства стане демонстрування картин Егона Шіле, робота котрого «Portraet des Herbert Rainer» є співзвучною з романом «Твоя дитинка».